MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE a realizat „Ghidul de asistenţă medicală pentru cetăţenii români care călătoresc în străinătate”- cu informaţii utile tuturor celor care intenţionează să călătorească în străinătate. Materialul poate fi accesat pe www.mae.ro, la rubrica „Sfaturi de călătorie – Ghiduri de călătorie” – http://www.mae.ro/node/1552.

Uniunea Europeană se întinde pe tot continentul european, de la nord din Laponia până la Marea Mediterană și de la coasta de vest a Irlandei până la ţărmurile Ciprului: o bogată tapiserie de peisaje, de la coaste stâncoase până la plaje nisipoase, de la pășuni fertile până la câmpii aride, de la păduri și lacuri la tundra arctică.

Popoarele din Europa, cu diversitatea de tradiţii, culturi și limbi, reprezintă peste 7 % din populaţia lumii. Moștenirea lor istorică este ilustrată de picturi rupestre preistorice, de antichităţi grecești și romane, arhitectură maură, for tăreţe medievale, palate renascentiste și biserici baroce. Și Europa modernă atrage călătorul prin orașele sale vibrante, prin festivităţile culturale pline de culoare, prin sporturile de iarnă și de vară și prin bucătăria variată.

Europenilor le place să călătorească, iar eliminarea majorităţii formalităţilor legate de pașaport și bagaje a înlesnit mult această activitate. Șaisprezece ţări din UE au aceeași monedă (euro), ceea ce face mai ușoară compararea preţurilor și elimină costurile și obstacolele generate de schimbul valutar. Crearea pieţei unice care cuprinde acum aproape 500 de milioane de oameni a adus cu ea mai multe posibilităţi de alegere și preţuri mai mici. De fapt, majoritatea europenilor consideră că a călători în UE este la fel de ușor ca a călători în ţara de origine.

Pentru mai multe informatii accesati site-ul Comisiei Europene.